Publicat în Recenzii

Fericirea imi scapa printre degete – Agnes Martin Lugand [recenzie]

res_7c9ae0034cac5a269a13ae9fa4e0b23d_450x450_n5mi

După ce am citit Viata e usoara, nu-ti face griji, rămăsesem cu o părere destul de bună despre această autoare. Știam că are un început mai lent, dar apoi acțiunea compensează în ritm și se termină drăguț. O catalogasem ca pe o lectură plăcută atunci când nu ai nimic mai interesant la îndemână. Aseară, pentru că încă nu găsisem o carte la fel de interesantă și captivantă ca cea din weekend, Ragdoll – ultima ta zi, am zis că în cele câteva ore libere aș putea să citesc această carte, dar am fost dezamăgită.

Fericirea îmi scapă printre degete este un roman ușor, clișeic de la un capăt la altul, cu personaje plate, lipsite de viață și cu o acțiune fără un apogeu decent, previzibilă din primele 30 de pagini ale cărții. Cu alte cuvinte, dezamăgire totală.

Fie Viața e ușoară mi-a plăcut doar prin prisma subiectului sensibil, fie a fost mai bine scris, căci acesta nu mi-a plăcut deloc. Am continuat o vreme să citesc, pentru că mă așteptam să își revină, ca și celălalt, dar mi-am dat seama că nu o va face și l-am terminat doar pentru a putea scrie o recenzie completă.

Iris este o femeie de 31 de ani, ce lucrează într-o bancă, pentru că așa și-au dorit părinții ei, măritată cu un doctor de succes și foarte ocupat. Și-a dorit din totdeauna să devină croitoreasă, dar părinții ei i-au încurcat planurile, căci nu o considerau o ocupație potrivită cu statutul ei. Este profund nemulțumită de cum decurge viața ei, căsătoria ei, își dorește o schimbare. Din a doua pagină este clar că el o înșeală, dar pentru ea devine evident doar în ultimele 50 de pagini ale cărții, timp în care asistăm la o halucinantă ascensiune a ei în Paris și o nepăsare crasă din partea lui.

Lucrurile evoluează mult prea repede pentru a fi credibile, oamenii sunt mult prea in alb sau negru. Soțul e mult prea măgar, noua iubire mult prea perfectă, Marthe mult prea mecenică. Nici o nuanță la mijloc.

Dacă aș fi citit cartea pe Watpad m-aș fi gândit că o astfel de autoare, cu ajutor și învățând, ar putea avea o șansă în Romance, dar având în vedere că este cel puțin a patra carte publicată la noi (din ce știu eu), marketingul i-a răpit orice șansă de a mai reveni.

 

7 gânduri despre „Fericirea imi scapa printre degete – Agnes Martin Lugand [recenzie]

  1. Pe mine Agnes Lugand nu m-am convins deloc. Am citit toate cele trei cărți apărute pana la asta și am fost dezamăgită. Datorita profesiei sale, cred că ar fi putut scrie cărți bune, bune rău. Mi se pare superficială și cam atât. Felicitări pentru sinceritate!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Eu am încă păreri împărțite în mintea mea despre această autoare… În mintea mea este o adevărată bătălie… Primele două nu m-au convins, am luat-o și pe aceasta că poate, poate… După recenzia ta, cred că o mai amân puțin…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu